Billedkunstner  Simon  Aaen

Motivation

Inspirationen til mange af mine malerier stammer fra naturen.

Jeg gengiver ikke ét specifikt “geografisk” sted, men nærmere den stemning, naturen kan påvirke os med, når vi bevæger os ud i den.

Andre malerier er inspireret af bibelens fortællinger.

Anmeldelser

Randi Ottosen, i Kunstavisen 9/2013

“Nogle af Simon Aaens værker er landskaber, andre er inspireret af Bibelens fortællinger.

Hans værker er solidt gennemarbejdede og udstråler stor indleven i naturens stærke udtryk. Man bliver ikke bare færdig med hans kunst. Der dukker elementer til ny fordybelse op hele tiden.

Simon Aaen er desuden en ganske fremragende fortæller og formidler af billedkunst.

Han har mange projekter i gang med kirkeudsmykninger, glasmalerier og meget andet, og successen er velfortjent!”

Arne Bremmelgaard, i Kunstavisen 9/2010

“Han arbejder med to motivverdner, naturen og bibelhistorien. I forhold til tidligere er hans malerier blevet mere koloristiske, men har beholdt sin fabulerende karakter. Motiverne er antydede og lægger op til at beskueren selv digter med på motivet. Billederne er meget komplekse med et væld af antydninger og detaljer. Man bliver ikke rigtigt færdig med et maleri, men skal vende tilbage for at opleve nye detaljer og nye fortolkninger. Dette gør værkerne spændende og oplevelsesmæssigt værdifulde.

Der er i landskabsmalerierne en balance mellem ro og bevægelse, mellem lys og mørke. Paletten er bred og farverne klare.

Simon Aaen gengiver stemninger og begivenheder på en glimrende måde, der harmonerer med det moderne kunstneriske udtryk”.

Arne Bremmelgaard, i Kunstavisen 9/2009

“Billedkunstner Simon Aaens billeder er lyse, komplekse, mættede med detaljer og indbyder til udforskning. En hel billedserie er inspireret af bibelfortællinger, men fremstillingen af naturen er central. Hans billeder synes at tiltrække sig ens blik og opfordre til nærlæsning og fortolkning. Umiddelbart ses billederne som tolkninger af gud i naturen og naturen i gud. Der er noget impressionistisk over billederne.”

Kasper Schütt Jensen, i JP Århus 25/5 2007

“Simon Aaens kunst lader sig inspirere af naturen, men i stedet for at gengive et specifikt geografisk sted, fanger han den stemning, som naturen påvirker os med. Andre motiver er religiøse malerier, og religiøst kunst, der er inspireret af bibelfortællinger..”

Claus Grymer, i Kristeligt Dagblad 23/4 2005

“Simon Aaen gør sig trods sine kun 27 år allerede betydeligt gældende som Billedkunstner… Han maler ofte landskabs kunst. Billeder, hvor han både søger at finde udtryk for naturens væsen og for tilstande i sindet.”

Steffen Lange, i Midtjyllands Avis 18/3 2005

“Han har skabt en række seværdige abstraktioner over vest- og nordjyske landskaber.
Det er himlen, havet, klitterne og marhalmen, der optager ham, og resultatet er ganske poetisk.
En mindre del af udtillingens malerier er religiøse motiver. Også i disse malerier demonstrerer Aaen sit håndelag.